KlubLetka

26. 1. 2024 ~ Praha, Klub Letka ~ 19:30

REZERVACE MÍST:

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.


Datum: 26. ledna 2024
Začátek koncertu: 19:30

Délka: 120'

Místo konání: Klub Letka
Adresa: Letohradská 44, Praha 7-Holešovice, Česko

Chcete-li věnovat vstupenky jako vánoční dárek, stačí napsat na jan@janrepka.cz

Jan Řepka & Bájsykl Band – Písně o dvou kolech
Potřetí v Letce. Koncert. Promítání. Vyprávění.

Písně o šlapacích kolech, udržitelném rozvoji a neudržitelné touze. Hudební zážitek pro poklidné poutníky i pro lovce vrcholových prémií.

Tradiční zimní ohlédnutí za uplynulou sezónou. Malá jihomoravská cyklotúra zavedla trio tentokrát na jižní Moravu. Startovala první týden v červnu v Brně, odkud pak vedly jednostopé koleje jižním směrem na festival Hudba na kole a pak dále do Břeclavi a zpět do Brna. Trojice hudebníků si přitom veškeré vybavení vezla sama na speciálně upravených nákladních kolech.

V první části večera uvidíte na velkém plátně nejlepší fotografie ze sedel i z pódií, druhá půle pak bude patřit hudbě. Všechny písně v programu přitom pojí jeden hlavní hrdina –⁠ jízdní kolo. Řepkovo trio čerpá z rozsáhlé a zdaleka ne jen české písničkářské tradice. Tak stojí vedle sebe francouzský šanson i jímavá waitsovská balada, irská tancovačka, blues i bluegrass, německé reggae i chytlavý sedmdesátkový pop.

Obsazení:
Jan Řepka (zpěv, kytara)
Honza Bartošek (zpěv, housle)
Holy Fanda (zpěv, basa, banjo, kytara)
Loes van Schaijk j.h. (zpěv, basa)

Já jsem ten, co zrána pěkně protáhne ti trup
tvé údy posílí, k cíli donese tě natošup
uveleb se pěkně na mně, tak ti k nohám padne svět
pod tebou se bude válet, až sám povalíš vpřed
tvé tílko vánek nadnese, tvůj duch se rozletí
ani není nutné být kdovíjak rozjetý

Obsazení:
Jan Řepka / zpěv, kytara
Bájsykl Band / housle & basa

Základ tvoří písně o dvou kolech, tedy repertoár čistě cyklomilný. Záběr společných koncertů je ale mnohem širší: od autorských písní všech zúčastněných, přes nejrůznější řepklady (Dylan, Matter, Brassens, Simon), písně o slunci, lásce a svobodě.
Všestranný hudebník a autor Holy Fanda stojící někde mezi country, punkem a (cyklo)garáží hraje v Bájsykl Bandu na baskytaru. Bluegrassem odkojený houslista Jan Bartošek pak dodává společným písním barvu, tón a švih, za který by se nestyděl ani Stéphane Grappelli. Na vybraných koncertech mohou posluchači slyšet (obvykle místo Fandy) také původem holandskou písničkářku Loes van Schaijk, která se v této sestavě chápe velopraktického basového ukulele.