Hamr

20. 5. 2023 ~ Tábořiště Hamr, Zahájení cyklosezóny JK ~ 11:00


REZERVACE MÍST:

vstup volný


Datum: 20. května 2023
Začátek koncertu: 11:00

Délka: 120'

Místo konání: Zahájení cyklosezóny JK
Adresa: Hamr, Val, Česko

Letošní tradiční Oficiální zahájení cykloturistické sezónyJihočeském kraji proběhne dne 20. května 2023 od 11:00 na tábořišti Val v obci Hamr na Veselsku. Chtěli bychom navázat na úspěšnou akci z roku 2016, kdy se na jednom místě setkali účastníci třech samostatných cykloakcí (Jindřichohradecký pedál, Jaro na Blatech a Třeboňská šlapka). V časovém rozmezí 11.-14:00 bude pro účastníky připraven program v podobě kapely Jan Řepka & Bájsykl, bohaté občerstvení, stánek BESIP, turistické informace a materiály Jihočeské centrály cestovního ruchu a pro děti např. skákací hrad,… Nejpozději kolem 14:00 se účastníci rozjedou do cíle jednotlivých cykloakcí, kde je pro ně připraven další doprovodný program.

Pro přespolní opět zajišťujeme dopravu z měst Strakonice, Písek, Tábor a České Budějovice. Registrace míst v autobuse je nutná na níže uvedených kontaktech:

České Budějovice – nadace@jihoceske-cyklostezky.cz

Tábor – Josef Doležal, tel. 721 377 654

Strakonice – bude doplněno

Písek – bude doplněno

Obsazení:
Jan Řepka / zpěv, kytara
Bájsykl Band / housle & basa

Základ tvoří písně o dvou kolech, tedy repertoár čistě cyklomilný. Záběr společných koncertů je ale mnohem širší: od autorských písní všech zúčastněných, přes nejrůznější řepklady (Dylan, Matter, Brassens, Simon), písně o slunci, lásce a svobodě.
Všestranný hudebník a autor Holy Fanda stojící někde mezi country, punkem a (cyklo)garáží hraje v Bájsykl Bandu na baskytaru. Bluegrassem odkojený houslista Jan Bartošek pak dodává společným písním barvu, tón a švih, za který by se nestyděl ani Stéphane Grappelli. Na vybraných koncertech mohou posluchači slyšet (obvykle místo Fandy) také původem holandskou písničkářku Loes van Schaijk, která se v této sestavě chápe velopraktického basového ukulele.